tirsdag 2. juni 2009

Fra dukkehus til geitfjøs til dukkehus igjen


Gjenbruksånd? Dukkehuset gikk fra å bli brukt til det som det vel egentlig var tenkt til, til så å bli brukt både til høner og geiter av de forrige eierne her, for så å bli tatt i bruk til dukkehus igjen. Men før det ble tatt i bruk igjen har det blitt flyttet, vasket, skrapt, vasket igjen og så til slutt malt.Sånn ble lekekroken til lillehjelper til slutt. Ettersom dukkehuset og sandkassa som frøkna fikk av bestemor og bestefar er plassert i den delen av hagen der hagemøblene står vil de vel antagelig bli mer brukt også. Emilie har alt tatt i bruk både huset sitt og sandkassa, som riktig nok mangler sand enda, med stor iver.


Inni dukkehuset ble både vegger og tak malt hvite, mens gulvet ble grått. Og det som tydeligvis er aller morsommest med eget hus, er å ha egen dør og et eget vindu man kan ha opp og igjen og rope "Titt titt!" gjennom...


Et ordentlig hus må ha ordentlige gardiner! Tok en liten spansk en, og hengte opp to blårutete kjøkkenhåndklær, men jeg synes det ble riktig fint. Emilie ble storførnøyd! Og det var tross alt viktigest!

Mangler litt møbler, men det kommer seg vel etterhvert. Planen er at det skal komme et sammenleggbart bord under vinduet, et par små stoler, så vesla kan invitere til te-selskap, og en kjøkkenbenk der "te og kaker" kan tilberedes.

6 kommentarer:

Crinoline sa...

Dette var blitt et nydelig lekehus. Synes det var en veldig god ide å bruke kjøkkenhåndklær til gardiner.

BROCANTE sa...

Jeg vedder på at mamma syntes det var like gøy å få til dette fine dukkehuset som den heldige lille prinsessen? Jeg vill i alle fall vært det! Nydelig.

Himmel&Hav sa...

Så fint det ble:) Tipper lillehjelper vil servere mange kopper kaffe der inne...

janne - kathrine sa...

Heisann.
Koselig med lekehus i hagen da :-) Ble fint med hvite vegger og grått gulv. Tittet litt på bilder fra gangen din også. Det ble veldig fint.
Ønsker deg en fin kveld videre!

Cecilie sa...

Så gøy å se at du også pusser opp dukkehus! Jeg har også nettopp begynt med oppussing av lekehytte til mine to jenter. Du er velkommen til å følge meg på veien. :)
Jeg følger gjerne deg! Lykke til med prosjekt lekestue!
Koselig blogg!
Klem, cecilie!

Anette {foreldremanualen} sa...

Følger spent med på fortsettelsen! ;-)