tirsdag 29. september 2009

Luftkjøkken


Jeg regner med at de aller fleste har noen luftslott rund omkring. Sjøl har jeg et luftkjøkken (blant annet!). Kjøkkenet mitt er egentlig helt greit, bort sett fra: skapdørene er ikke spesielt pene, flisene er stygge, vasken er ikke god og benkeplata har en stygg skjøt midt på.

Skapdørene har den forrige eieren forsøkt å lasere for "å oppnå et rustikk preg". Men det er forskjell på rustikt og slurvete! Man ser klart og tydelig penselstrøkene, og hist og her er det rester av malekosten... Luftskapdørene min er hvitmalte! Fortsatt landlig og rustikk, men ikke riktig så slurvete og halvhjerta som det framstår nå.

Luftflisene mine er hverken grønne eller svarte sånn som de er nå. De er lyse, i en eller annen nyanse.

Luftvasken min er ikke rund! Den er helt vanlig, kjedelig og firkantet. Gjerne med en sånn liten bestikkum ved siden av. Den runde som er nå er kanskje litt "morsom" i tillegg til de grønne og svarte mosaikkflisene og de rustikke skapdørene (som forresten ikke er malt på innsiden, kun flekkvis der det er sølt på dem). Den runde, morsomme vasken sitter forresten ikke fast, den "vrir" seg hver gang man bruker den.... Jeg dytter den tilbake på plass og drømmer om luftvasken min.

Og så over til luftbenkeplata mi. Den er mørkbeiset, lang nok, uten skjøter og matcher luftskapdørene mine.


Søstra mi og samboeren hennes har et kjøkken som er ganske likt luftkjøkkenet mitt! De har sånne dører som jeg gjerne vil ha, helt foruten gjør-det-selv-tabber og latskap. Kjøkkenet deres har både benkeplate og vask som jeg til stadighet blir stående og beundre når jeg besøker dem. Og vasken deres er godt dressert og holder seg på plass! Flisene deres er også kjempefine, selv om de er svarte. Passer utrolig godt i deres leilighet, som er gjennomført og nydelig!


Luftkjøkkenet mitt blir kanskje realitet utover høsten og vinteren. Skapdørene skal males med tid og stunder (gidder ikke bytte de enda, et malingsstrøk eller tre får holde til Emilie blir større), benkeplata har jeg store planer om å gjøre noe med, og jeg har fått en vask som jeg tror er sånn cirka som den jeg vil ha (har faktisk ikke sett den enda...) og flisene får nok også bein å gå på med tid og stunder.

I mellomtiden drar jeg på besøk og beundrer kjøkken som jeg rett og slett er misunnelig på, for så å dra hjem og bygge luftkjøkken!

Jeg har egentlig tenkt å lage en "hjemme hos" innlegg om leiligheten til søstera mi og samboeren, kanskje på tide å få til dette?

Ingen kommentarer: