tirsdag 5. mai 2009

Storstilte hageplaner


Endelig er all snøen borte og hagen begynner bli klar for sommeren. Eller klar og klar, den framstår i all sin pjuskete prakt, men er om ikke annet nyraket!
Planene for hagen og tomta her er mange og omfattende. For å begynne med de mest gjennomførbare planene først;
1. Jeg har en liten plan om å få lagd en liten mur langs vegen, mot plena. Oppå muren, som etter planen skal bli i sånn cirka høyde med plena, er planen å lage et blomsterbed.
2. Dukkehuset som står her trenger en liten oppfriskning før Emilie kan ta det i bruk. Jeg har også en plan om å få flyttet dette, det står så langt unna den delen av hagen som er i bruk.... Dukkehuset trenger også gulv og litt maling.
3. Dette punktet blir ganske generelt og kan kalles rydding, klipping, luking og så videre....Og så over til de mer omfattende prosjektene;
1. Tomta her skråner og mye av plassen går bort i ubrukbar skråning. Dette har jeg ment å gjøre noe med! Det er en hel masse grus og jord som bare er i veien der den er nå, denne skal ommøbleres litt på i håp om å få jevna ut plena og få litt mer brukbar uteplass. Men får å få til dette må det støpes en mur som massa kan fylles inntil, massa må flyttes på og så jevnes... Masse jobb, men jeg tror det vil være verdt det!
2. På nedsiden av huset, mot veien, er det nok en ubrukbar skråning, der det før var en hel jungel med krypfuru. Planen her er å fortsette med å flytte på massa som bare er i veien på oversiden av huset og fylle skråningen med denne, i håp om at det med tid og stunder kan bli et "steinbed", med noen små busker og litt diverse i.... Også masse jobb, men det går sikkert!Ut over de prosjektene som er nevnt, er det sånn cirka hundre andre småprosjekter som skulle vært utørt. Emilie er til stor hjelp, både med å rydde sammen ting og rydde utover ting...

Bildet over ble tatt for omtrent et år siden, og jammen har Emilie blitt stor i løpet av året!

Ingen kommentarer: