søndag 17. august 2008

Snart høst i hagen

Da vi flytta inn i vår hadde jeg et håp om en fin og blomstrende hage som skulle ha flotte blomster til langt utpå høsten, men sånn gikk det altså ikke. Hagen måtte nærmest graves fram under søppel, gamle døde bærbusker, tett ved seksti kubikk med krypfuru og diverse andre uhumskheter som ikke hører hjemme i det bildet jeg har dannet med av hagen.

Med lillehjelper på slep har vi i løpet av sommeren fått fjerna de gamle og døde bærbuskene som opptok alt av plenplass. Nærmere seksti kubikk med overvokst jungel-krypfuru har blitt donert til gjenvinningsstasjonen. Stakkars mannen som jobber der snur bare ryggen til og sukker tungt og oppgitt når vi kommer med enda et lass... Men i løpet av morgendagen kjøres forhåpentligvis. det siste lasset av jungelen dit.

Emiliemor har vært en god hjelper i sommer, hun har trofast stilt opp med det hun har av hageredskap og tatt i et tak der det har trengtes.


Strålende fornøyd er hun også over å få lov til å være til hjelp! Tror aldri jeg har sett så blid gartner før...


Uansett vær og vind er hun på plass, med bøtte, spade eller rive. Er nok ikke alt som foregår helt som mamma har tenkt, men pyttsann, innsatsen har vært upåklagelig!


Hjelp! Fotografen blir angrepet med spade!


De neste prosjektene som står for tur i hagen er å luke litt der det en gang var hekk og så igjen skråningen der med gress. Og så er det syrinene sin tur! Hele hekken med syriner har fått lov til å vokse fritt i flere år og har virkelig tatt seg til rette. Har ambisjoner om å få tynna ut litt i rekkene der før vinteren kommer....

1 kommentar:

janne - kathrine sa...

Ja, ja - om ikke alt ble slik i hagen som du hadde håpet på i år, så kan du jo trøste deg med at de færreste får gjort alt de vil med hagen sin det første året de har den. Ting tar tid og en hage vokser til etterhvert ;-)

Synes nå dere har fått gjort mye jeg, så nå er det jo lagt et godt grunnlag for neste vår.

Ha en fortsatt fin dag!
Hilsen Janne - Kathrine