mandag 4. august 2008

Det var en gang en mørkegrønn kommode

Det var en gang en mørkegrønn kommode som nok hadde sett sine glansdager, den var så malingsslitt og sliten at de som eide den hadde levert den på Gjenbruket i håp om at noen andre kunne ta seg av den på dens eldre dager. Etter å ha stått plassert bak en stor og stygg seksjon, som ikke var spesielt hyggelig (ikke var den pen heller) i sju lange og sju brede, kom lille Lise forbi en dag. Hun var på jakt etter en kommode som lillemor kunne ha klærne sine i. Og for hele femti kroner ble den gamle mørkegrønne kommoden med lille Lise hjem. Der ble den pusset ned og malt hvit, sånn at den kunne gjøre nytte for seg noen år til. Kommoden ble plassert på barnerommet, og ble fylt med klær. Men verken kommoden eller lille Lise var helt fornøyd med forvandlingen, hvit var liksom litt kjedelig. Etter å ha vært mørkegrønn lenge, og før det rød, syntes kommoden at hvitt var litt stusslig. Lille Lise var enig. Så en dag bestemte lille Lise seg for at rommet der kommoden nå bodde manglet et blikkfang; hun ville dekorere den litt. Kommoden sa seg enig i forslaget.

Her er kommoden i litt kjedelig hvit, og som vanlig har lille Lise glemt å ta førbilde, men iallefall tre av skuffene er fortsatt hvite.

Emilie hadde en genser som hadde så fine blomster og sommerfugler på magen. Den syntes bååde lille Lise og den gamle kommoden at var fin. De ble enige om å prøve å få til noe lignende på kommoden.


En stille natt på gikk lille Lise i gang med prosjektet. Hun lette fram maling og tegnet opp sjablonger etter mønsteret på genseren som de syntes var så fin. I mange timer krabbet lille Lise rundt på kjøkkengulvet og tegnet og malte.

Kommoden følte seg straks mye bedre, alt etter den første blomsten følte den seg både yngre og sprekere. Noen sommerfugler bidro til at den følte seg enda noen år yngre. Kommoden fikk nytt pågangsmot og ikke minst en bedre selvfølelse. Nå følte den for å bli fylt med mange små fine klær, som den lille jenta som eier kommoden, har.


Og vips; i løpet av natten forvandlet den kjedelige kommoden seg til en kommoden som ikke er så kjedelig lenger. Nå har den virkelig blitt det blikkfanget som rommet til den lille jenta manglet.


At lille Lise fikk vondt i både hender og knær etter natteprosjektet er en helt annen historie...

7 kommentarer:

jorunnslilleverden sa...

Ja hva ofrer man ikke av hender og føtter for de kjære små ;0) Hyggelig historie med happy ending :0) Og kommoden ble kjempefin!!

Benedicte sa...

Så flink du er=) Skulle hatt en bit av din kreativitet!! Kommoden ble knallfin!!

Kari sa...

En koselig historie som er flott fortalt :)
Kommoden ble jo nydelig :)

Livet er heeerlig sa...

Heihei
kommoden ble kjempefin!
Regner med din datter ble stolt
Koselig blogg du har, kommer gjerne igjen jeg :)
Hls
Siv

Lykkelene sa...

Kjempeflott resultat! Supersøt er den...

Min verden sa...

Gåttabanen! Dette er det råeste jeg har sett :) For en heldig kommode som ble så utrolig pen. Hanne

Kaos sa...

Så fint det ble! Kjempesøt kommode og jeg kan tenke meg at smilet til snuppa var verdt all jobbingen :)