onsdag 7. april 2010

Treåring og tekstiler - en interessekonflikt


Jeg har bestandig vært facinert av hvor mye tekstiler gjør med et rom. De rette tekstilene brukt på riktig måte kan gjøre hele rommet. Men her hjemme er det en helt annen sak. Jeg har oppdaget at det fort oppstår en hvis interessekonflikt mellom husets minste beboer og undertegnede når det kommer til tekstiler. I følge Lillehjelper hører pynteputer hjemme på gulvet som terreng til togbana. Pledd er til å bygge hytter av, gardiner er et yndet gjemmested og duker er til å rive ned. Dette var forsåvidt noe jeg var godt forberedt på alt før Emilie ble født, basert på egen hyttebygging med mammas pledd for tjue år siden.


Dermed er huset her omtrent ribbet for tekstiler. Pynteputer er det kun tre av, og her er de fotografert i all sin støvete prakt. Duker er framme til pent og pleddet, jeg er en av de som må ha pledd selv midt på sommeren, bærer preg av flere omganger med hyttebygging.


Men likevel, på tross av at jeg veit putene kommer til å havne på gulvet, leker jeg med tanken om å bytte ut de stakkars tre med noen litt mer sommerlige... Noen som tåler vask!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver! Her har lillebror tom pyntet en hvit pute med kulepen.. han synes den var så kjedelig når den var helt hvit...

Kos deg i kveld!
Klem igi

På landet sa...

Høres veldig kjent ut =) Er avhengig av at pledd å puter kan vaskes å de vaskes ofte, lillegutt elsker å dra det rundt i huset. Helst i gangen hihi ;)

salige lavendel sa...

Du får velge noen med striper og prikker og blomster, så synes det ikke så godt at de har vært og danset litt på gulvet =)

Ingvild sa...

Et helt herlig innlegg...

Enig med salige lavendel da i anskaffelsen av mer sommerlige puter.

Anken sa...

Tusen takk for kjempehyggelig kommentar på bloggen min - jeg blir så glad for tilbakemeldinger!

Hihi, jeg er som deg, jeg må ha pledd hele året. Nå har ikke jeg noen barn, men til gjengjeld en langhåret katt som legger fra seg pelsen sin overalt. På denne tiden av året er det så ille at jeg må gre puter og pledd med børste før jeg vasker de :)
Du får kjøpe noen puter som tåler en støyt og vask i vaskemaskinen, det har jeg gjort :)

God torsdag!

Ruter & Hjerter sa...

Det er så saznt det du skriver... Min elste elsker alle slags puter og tepper, men jeg bytter hele tiden så da får han liksom ikke sjangs til å ødeleggede. Han har tom med noen oppe på sengeteppet sitt og de har vært noen runder i maskina... Eller så har de fått nytt trekk! klem

Hanne sa...

Hei!
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min!
Jeg kjenner meg igjen... Her i huset har jeg to viltre gutter som bruker min pynt som leketøy...

Så fin blogg du har med nydelige bilder! Legger meg til som følger, så titter jeg innom igjen snart.

Ha en super kveld!
Hilsen Hanne

Blåveispiken sa...

Hehe...kjenner meg godt igjen der ja. Noen ganger, når jeg ikke finner stuen igjen blandt alle hytter og hus av puter og pledd, vurderer jeg og kaste ut alt av tekstiler. Men så mimrer man tilbake til sine barndoms dager og husker hvor fantastisk morsomt det var å lage disse tekstilbyggene. Nei, vi får nyte tiden...om ikke lenge er jentene våre ute på vift og vi savner tiden da de bygget telt i stuen :o) Takk for koselig hilsen hos meg! Ha en fin kveld! Klemmer

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann
tusen takk for hyggelig kommentar fra deg:)ja puter og pledd har mye og si...skaper ofte hele rommet:)
god helg
eddaKlemmmer

Synnøve sa...

hihi husker hvordan det var når barna var små.
Ønsker deg ei god helg

bea-cici sa...

sender deg et <3 som varmer...

klem bea-cici

Solveig sa...

He, he - dette er vel kjent for de fleste som har barn:o) Jeg synes alltid det er kjekt å høre at barna får lov til å leke seg med husets puter og pledd - at de får lov til å bygge hytte og ligge på gulvet i en stabel med tekstiler av og til:o) Det hører til barndommen og jeg er sikker på vi savner det litt om noen år, da tekstilene får ligge så altfor mye i ro:o))
Ønsker deg en flott uke.
Klem fra Solveig

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hehe, vet godt hvordan det er å ha
små barn og tekstiler ! ;) Syntes jeg ikke gjør noe annet enn å ta av og på putetrekk og vaske de. Jeg er nemlig helt "idiot" når det kommer til pynteputer, og jeg har veldig mange av de. ♥

Kos deg i kveld ! ♥

Klem Anette