torsdag 29. oktober 2009

Det tar form - hemmelig prosjekt



Prosjektet mitt tar sakte men sikkert form. Kista over, som en gang i tiden innehold no fyrverkerigreier, har fått seg en makt over i løpet av dagen. Teksten og alt er beholdt, kun fargen som ble forandret. Litt av en jobb forresten, all teksten ble først forsterket med svart sprittusj, så ble kista malt, men jeg tynna ikke malinga nok så jeg måtte i gang med tusjen igjen...



Skrivebordet er også ferdig og en potensiell katastrofe er avverget ettersom modem og telefon kom opp fra gulvet. Mangler knotter enda, rett og slett fordi fotografen er litt for ivrig. De er straks på plass, må bare finne igjen en skrutrekker i kaoset først....

Et par andre ting som skal males til dette rommet står på vent, men maleren har tatt kvelden!

mandag 26. oktober 2009

Del 4 - Det går da framover


Det hemmelige prosjektet mitt ble satt på vent i helga, da det plutselig dukka opp sånn cirka 18 kubikk med ved på tunet. Men nå er veden stabla/stappa inn i vedskålen og det er fyr i ovnen, så nå kan jeg gå i gang med dette prosjektet igjen. De fleste sprekkene er nå en saga blott, og jeg er i gang med å pusse opp møbler som etterhvert skal inn på dette rommet. Det aller meste som havner der er det som allerede er i hus, sånne ting som har stått bortgjemt eller innerst i skap. Men bittelitt nytt blir det, først og fremst i form av tekstiler, som jeg av en eller annen grunn ikke har noe overskuddslager av... Så nå i kveld ble nytt trekk til en sofa bestilt, i beige for å holde rommet lyst.

I dag har jeg fått pusset et av møblene som skal få være med på dette prosjektet, i løpet av kvelden er planen å få vaska vekk pussestøv så jeg kan begynne å male i morgen. Etter min beregning er det fire, muligens fem stk møbler som skal males, så jeg tror jeg har nok å gjøre. Er heldigvis ikke alt av dette som er like vanskelig, men det må jo gjøres. Og jeg gleder meg, synes det er så gøy å se det gamle håpløse bli forvandlet.

fredag 23. oktober 2009

Del 3 - Blanke ark...


Første glimt inn i det hemmelige rommet mitt! Det har nå blitt rydda, iallefall delvis, står igjen noe som skal være der, og vaska. Dette rommet er det lyseste i huset, og planen er å holde det lyst!


Bortsett fra litt fotografering har jeg vært på jakt i dag. Har jakta sprekker utstyrt med akrylmasse, salovann og tørkefille. Et forferdelig søl, men jeg synes å få tetta sprekker langs lister og sånt gjør rommet så mye mer ferdig. Har ikke rukket å kommet rundt hele rommet, men er godt i gang. To vegger er så langt ferdig, pussig nok bare to igjen...

Ledningene og modemet som står på gulvet gjør at neste steg i dette prosjektet mitt allerede er bestemt, det ble flyttet noen plasser fram i køen, men med ei kløne, ei diger bikkje og en aktiv toåring i hus har jeg bestemt meg for å rydde opp i dette før noe går galt! Sånne ting plassert på gulvet er å anse som en potensiell katastrofe...

torsdag 22. oktober 2009

Forandring fryder - også på bloggen!

Ikke bare hus og hjem som trenger forandring, men også selve skrytesida om hus og hjem! Det samme gamle blir fort kjedelig der og. Litt opprydding og forandring her også, og vips virker alt så mye ryddigere og mer oversiktelig. Ikke at jeg har peiling på nettsider eller noe, det går etter prøv og feil metoden... Med tid og stunder kan det hende at jeg også får plukka sammen header til bloggen, men det vil tiden vise...

onsdag 21. oktober 2009

Skriblerier


Som så mange andre har jeg nok blitt litt hekta på skrift, båder her og der. Etterhvert har det blitt flere ting med skrift på her i huset. Som for eksempel dette sjøllagde "home sweet home" skiltet.


Noe klønete lagd, men men... (ble litt dobbelt opp med bilder her, men av en eller annen grunn fikk jeg ikke sletta noen)


Et helt vanlig furubord fikk et nytt liv i hvit, med litt skriblerier på.


"There is no place like home"


Og jeg er også den stolte eier av ei fruktkasse med skrift på!


Denne boksen lever opp til merkelappen og rommer til vanlig ting og tang, som ikke akkurat er så fotogene, derfor planta oppi.


Også fyrverkerikassa fra nyttårsaften for et par år siden har blitt dekorert med skrift.


Har kanskje fått litt dilla, men mere skal det bli!

tirsdag 20. oktober 2009

Hemmelig prosjekt - del 2


I det hemmelige prosjektet mitt har jeg kommet meg fra fase 1, rydding og vasking, og er nå klar for å gå i gang med fase 2, som faktisk har med selve rommet å gjøre. Det skal bli gøy, sjøl om det er ting lengre ut i dette prosjektet jeg gleder meg mer til... Og det ser ut som det ikke skal ta så lang tid som jeg først trodde å få ferdig dette prosjektet. Dette rommet er et rom som kommer til å bli brukt til flere ting, faktisk ganske mange ting. En av hovedutfordringene med dette er organisering og oppbevaring, en hel masse forskjellige ting som bør oppbevares i samme rommet, uten at dette virker for rotete....

Når jeg er ferdig med fase 2, blir det neste å gå i gang med møbler som skal være på rommet tror jeg. Det skal bli gøy!

Det kommer bilder etterhvert, bare kabelen til kameraet mitt kommer hjem fra tull-tur....

torsdag 15. oktober 2009

Hemmelig prosjekt på gang

Jeg har et hemmelig prosjekt på gang! Faktisk så har jeg et helt rom som aldri har blitt visst her... Og nå har tiden kommet til dette. Vil ikke røpe noe om hva nå, men jeg er alt ferdig med "trinn 1". Dette er et lite prosjekt som kommer til å ta litt tid, og ikke kommer det til å bli så veldig prioritert heller, men jeg har et mål om å bli ferdig med det sånn utpå vinteren litt. Et av målene mine når det gjelder dette er å gjøre det billigest mulig (men prøve å unngå at det blir simpelt...)

Jeg gleder meg masse til å gå i gang med dette, selv om "trinn 2" nok vil bli det kjedeligeste, nemlig vasking...

onsdag 14. oktober 2009

Enda mer høstlig...


Det ble enda litt mer høstlig og vinterklart i stua, eller i allefall i spisestua, etter en liten tur på Kid i går. Hvite og lette gardiner er lekkert på sommerstid, men de virker så kalde om vinteren. Disse i en noe lunere farge tror jeg blir bedre.

Og på Kid møtte jeg ei veldig hyggelig dame jeg aldri har sett før som ville være vennen min så vi fikk 40% rabatt begge to og.... Så nå er det snart vinterklart her i huset, på gardinfronter i hvertfall! Gardinene som skal bort i den andre enda på stua må legges opp noe først, men jeg har lånt meg min bestemors symaskin, av helt siste årsmodell! Så nå blir det saker. Men jeg har lovd mamma å ikke bruke den mens Emilie er hjemme.....

fredag 9. oktober 2009

Høstlig!




Jeg har gjort et forsøk på å gjøre det litt mer lunt inne, nå når det har blitt så surt og kaldt ute. Lys av forskjellig slag gjør susen! På spisestuebordet pynter dette fatet med kubbelys opp. Jeg gjorde et impulskjøp av et nøste naturhyssing på Biltema, og denne hyssingen har blitt en del av høstpynten. Den flotte sommerfuglen som pynter opp på fatet har ei tante av meg lagd.




Til et prosjekt før jul i fjord fikk jeg tak i disse hjertene av never, og de dukker også opp, sammen med naturhyssingen min, opp flere steder. Kranser er en overlevende fra jula, som ikke har blitt rydda bort enda, og jeg tror den får stå til den kommer i sitt rette element igjen... Og den er da ikke så julete da!

onsdag 7. oktober 2009

Klokken 10.00 vs. klokken 20.00


Hjemmet mitt er også hjemmet til en aktiv toåring, noe det bærer preg av. Fra sju - åtte om morgenen til rundt åttetida på kvelden er det hjemmet til Lillehjelper først og fremst. Lillehjelper veit å sette preg på sine omgivelser, og bra er det!

Bildene er tatt med ti timers mellomrom (sånn cirka...) Øverst klokken 20.00 i kveld og under klokken 10.00 i dag.


Bildet under klokken 20.00


Og disse to er tatt klokken 10.00 i dag, som forøvrig var en relativt vanlig dag her i huset.


Lille Frida vovsen har også sneket seg med.


Så nå at det hadde sneket seg med tidspunkt på bildene, noen har visst plukka på kameraet mitt i løpet av helga, så tidene stemte visst ikke helt, men pytt...

tirsdag 6. oktober 2009

Skapdører og "kjede seg inne dag"


Etter langt og lenge er endelig skapdørene på soverommet ferdige. Og da er egentlig dette rommet ferdig, trodde jeg....
Men som det øverste bildet viser, ble døra inn til soverommet så gul i forhold til resten av det hvite på rommet. Så et kommende prosjekt er å male denne, men når det er gjort er dette rommet helt ferdig!


Pappa`n min har vært både prosjektleder og stått for utførelsen av dette prosjektet, jeg synes han har gjort en god jobb. Rollen min i dette har vært håndlanger og kaffekoker pluss at jeg har innehatt rolla som masekråke...


Litt rustikke og grove dørhåndtak. Etter som både senga og mange andre detaljer på dette rommet går i svart og smijern, så ble disse håndtakene fra Biltema (faktisk!) valgt. 69 kroner for seks stykker, skal ikke klage på den!


Står igjen bittelitt fiksing med rullegardin og gardinstang på soverommet, så er det helt ferdig! Dette er forøvrig noe jeg skal ta ved anledning, og tidlig i sommer lånte jeg meg baufil for å få kappa rullegardina så den passer bedre i vinduet, men både baufil og rullegardin venter enda på den rette anledningen!


Ellers så har forkjølelsen inntatt huset, så vi holder oss innendørs, men det er selvfølgelig alt for kjedelig for en aktiv toåring som akkurat har fått ny huske ute! Så for å holde ut må man finne på noe gøy, og bollebaking er gøy! Og ikke minst prøvesmaking av muffinsrøre......

mandag 5. oktober 2009

Det var da....


Viser noen "panorama" bilder av rommet til Emilie, sånn det var da vi flyttet inn her. En god del har skjedd siden den gang! Kottet i hjørnet er revet, veggene og taket er malt. Mørkeblått tak fungerte relativt dårlig i kombinasjon med noe lav takhøyde. Fire eller fem strøk med hvitmaling måtte til for å få det sånn cirka igjen.


Veggene ble lysegule, noe som gjorde at rommet virker mye større!


Listene ble malt i samme farge som taket. Og dørene ut til kottene under taket har fått nye dører.


Skapet i bakgrunnen på bildet under har fått ny "innredning" inni og nye dører. Mangler bare den siste innspurten med litt maling inni skapet så er det helt ferdig og klart til å tas i bruk.


Det har tatt litt tid, og mye maling, men nå nærmer det seg ferdig. Sånn i første omgang i allefall, gulvet har en noe pussig løsning, med litt gulvbelegg og et utrolig stygt teppe der som kottet sto. Men dette får være som det er, til jeg får bestemt meg for hva slags gulv jeg vil ha der. Har mest lyst på hvitmalt gulv, som det er ellers i andre etasjen. Mangler også litt lister, men dette får også vente litt, ingen vits å gjøre ferdig dette for så å gå i gang med gulvet etterpå.

Bilder av "fiks ferdig" rom kommer når formen vender tilbake